Cartofi noi cu cascaval la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2013 | 29219 vizualizari

 

pranzul a trecut dar sunt perfecti atat pentru pranz cat si pentru cina,alaturi de un gratar si o salata sau niste muraturi...au un gust nemaipomenit....

 

INGREDIENTE

  • 1,5-2 kg cartofi noi
  • 250 gr cascaval
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare
  • condimente pentru cartofi
  • legume deshidratate
  • putin rozmarin uscat
  • cateva cubulete de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu cascaval la cuptor:

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si legume deshidratate, timp de 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, la foc mic. Ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs.

Radem cascavalul pe razatoarea mare.

Ungem un vas termorezistent cu unt si punem jumatate din cartofi, presaram cu condimente pentru cartofi si putin rozmarin uscat, apoi punem parmezan si putin cascaval. Continuam  cu cartofi, condimente, parmezan si cascaval. Deasupra punem din loc in loc unt si dam la cuptor pana se rumeneste frumos cascavalul (cam o ora dureaza in vasele de ceramica,in cele obisnuite mai putin).

Servim cald.

TIPS-URI

1

daca nu avem condimente de cartofi,punem un amestec de coriandru,cimbru,boia dulce,piper,ghimbir

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise